VOORWAARDEN

CONTRACT

CONTRACT FORMULIER

In PDF vorm

VOORWAARDEN FORMULIER

In PDF vorm

Wat kost het contract nou precies?

Het contract heeft twee verschillende start tarieven

Indien het monument ouder is dan 5 jaar is betaald u voor het eerste jaar 120 Euro

en als het monument jonger is dan 5 jaar betaald u het eerste jaar 100 Euro.

De resterende 2 jaar betaald u standaart 100 Euro per jaar ook al is het monument

ouder dan 5 jaar.

Monument ouder dan 5 jaar: Totaalprijs over een looptijd van 3 jaar: 320 Euro incl. BTW

Monument jonger dan 5 jaar: Totaalprijs over een looptijd van 3 jaar: 300 Euro incl. BTW

Ik betaal ieder jaar al gemeentelijke kosten voor het onderhoud van het gedenkteken. Hoe kan dit?

De kosten die u betaald voor het gedenkteken zijn begroot voor het onderhoud van de begraafplaats zelf. Sommige gemeente houden wel het groen in de omranding bij.

Wanneer komt u precies het onderhoud doen?

Het onderhoud word uitgevoerd binnen 4 weken na het tekenen van het contract. Indien om wat voor reden dan ook dit niet kan gebeuren nemen wij contact met u op.

Onderhoud u ook de plantjes in het monument?

Indien het monument groen bevat zullen wij het onkruid verwijderen en het plantvak opnieuw vullen met zwarte grond.

Plantjes en dergelijken laten we staan tenzij de plantjes niet meer zullen bloeien.

Hoe vaak per jaar komt u?

Ons onderhoudscontract is gebaseerd op  1 malig onderhoud per jaar.

Hoe is het mogelijk dat u zoveel goedkoper bent dan collega bedrijven?

Ons contract is gebaseerd op hoeveelheid, wij gaan er van uit meerdere dagen bezig te zijn op één begraafplaats, waardoor we geen voorrij kosten hoeven te berekenen.

Tevens hoeven wij ook geen offerte te maken en worden de monumenten niet verplaatst.

Alle bewerkingen worden ter plaatse uitgevoerd.

De jaarlijkse factuur zult u ook pas ontvangen nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Indien het monument ouder is dan 7 jaar zult u het eerste jaar een

“voor opdracht en na opdracht” foto ontvangen waarop u onze werkzaamheden kunt bekijken.  Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Voor alle duidelijkheid  hieronder onze algemene voorwaarden:

VOORBEELDEN:

Het hierna te noemen gedenkteken 1 heeft een maximaal formaat van 100 cm Breedte, 230 cm Lengte en een maximale hoogte van 110 cm, een maximaal gewicht van 2000 Kg, en is gesteld op een beton fundering met hetzelfde formaat als het gedenkteken, is gevestigd Provincie Noord Holland of in Provincie Utrecht in Nederland. Monumenten groter zwaarder of gevestigd in een andere provincie vallen buiten dit contract.

Ophogen:

Ophogen houdt in dat de lengte van het monument oploopt vanaf voorzijde monument tot letterplaat en de breedte van het monument waterpas word gesteld waarbij de bovenzijde beton fundering gelijk ligt met oppervlakte grondlaag. Dit word ieder contract jaar bijgehouden. Het ophogen van het gedenkteken kan niet uitgevoerd worden indien het monument op stel stukken staat of gesteld is op een kelder of keldermuur(dit is te informeren bij de beheerder van de begraafplaats). In overleg en tegen meerprijs is het mogelijk de stel stukken te vervangen met een beton fundering.

Belettering:

Indien het monument is uitgevoerd met gegraveerde of gezandstraalde belettering, word deze behandeld met ontvetter en opnieuw ingelakt met de originele kleur waarin deze is opgeleverd de opvolgende contract jaren word indien nodig de tekst bijgewerkt. Eventueel is er een mogelijkheid om de originele kleur in overleg te wijzigen. Indien de gegraveerde of gezandstraalde tekst ondieper is dan 4mm. is het niet mogelijk de tekst opnieuw in te lakken of te vervangen door een andere kleur. Deze zal dan worden bijgehouden vanaf het eerste contract jaar. Indien het gedenkteken beschikt over bronzen of aluminium belettering zal deze alleen worden schoongemaakt maar niet worden bijgewerkt. Indien de bronzen of aluminium belettering gebroken of los ligt kan deze vast gezet worden tegen meerprijs.

Grind:

Indien het monument grind of gries bevat word deze het eerste jaar vervangen en de daarop volgende 2 jaar bijgehouden, dit houdt in dat eventuele bladeren en/of onkruid zullen worden verwijderd. Een eventueel derde jaar word het grind weer vervangen. Standaard hebben wij drie soorten op voorraad waaronder groen grind, wit grind of maas grind. Deze soorten zijn te bekijken op de pagina grind. Indien er sprake is van een ander soort is deze te vervangen tegen meerprijs.

Brons & Aluminium:

Kettingen, vazen, lantaarns of andere metalen voorwerpen die verbonden zijn op wat voor manier dan ook met het gedenkteken vallen niet onder dit onderhoudscontract.

Plant/bloemen vak: Het plant of bloemen vak word ieder contract jaar bijgehouden dit houd in dat de oppervlakte laag opnieuw vervangen zal worden met bemestte tuinaarde.

Logen & Schuren

Logen houdt in dat algen en andere invloeden die het gedenkteken aantasten grotendeels verwijderd worden. Indien het gedenkteken dusdanig ernstig is aangetast bestaat de mogelijkheid dat eventuele vlekken niet te verwijderen zijn. Uiteraard doen wij ons best om het gedenkteken in nieuw staat te herstellen en als laatste optie zullen wij het gedenkteken schuren.(alleen mogelijk bij kalksteen of marmer). Bij keien, ruw gesteente of gepolijst graniet is het niet mogelijk om te schuren. Ieder contract jaar wordt het monument opnieuw schoongemaakt of indien nodig geloogd.

Los liggend gesteente:

Indien er sprake is van een los liggende rand zal deze in hoeverre mogelijk opnieuw gesteld en vastgezet worden, hierbij behoort ook de letterplaat of kopsteen. Een eventuele afdekplaat of liggende steen word niet standaard vastgezet dit kan eventueel in overleg tegen meerprijs.

Privé eigendommen Privé eigendommen zoals losse plantjes, potjes etc. zullen tijdens het onderhoud verplaatst worden, en zullen na het onderhoud zo goed mogelijk terug geplaatst worden.

Breuken of scheuren:

Wij zijn niet aansprakelijk voor breuken of schuren die door wat voor reden dan ook ontstaan zijn voor de contract periode en wij zullen u dus ook op eventuele schade voor de contract periode op de hoogte stellen via foto/’s. Tegen meerprijs zijn breuken of scheuren in te lijmen met een soortgelijke kleur. Indien de breuken of scheuren invloed hebben op de kopsteen of letterplaat zullen wij contact met u opnemen in verband met veiligheid en levensduur van het gedenkteken. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor weer of wind schade of eventuele schades door gemeente of criminaliteit.

Weersomstandigheden:

Indien het langere tijd vriest of boven de dertig graden is zullen de afgesproken werkzaamheden opgeschoven worden, indien dit van toepassing is zullen wij u telefonisch op de hoogte houden.

Contract op basis van gedenkteken 1

Gedenksteen beheer

HONIG NATUURSTEEN

ANNO 2003

Start honig natuursteen
Collectie
Gedenken
Gedenksteen beheer
Aanrechtbladen
Dorpels
Grind
Vloeren
Gevels
Voorwaarden
Contact
Route
Voorwoord
Collectie
Gedenken
Onderhoud
Schouwen
Aanrechtbladen
Dorpels
Grind
Vloeren
Gevels
Voorwaarden
Contact
Route
Schouwen